Beesten

Grote beesten, kleine beestjes, alles wat dierlijk in aard is verdient hier een plekje.

De pangoline, ofwel "schubdier in het Nederlands", is naar zeggen momenteel een van de meest verhandelde diersoorten ter wereld, en krijgt al snel het etiket bedreigd opgeplakt. In Azië wordt er dik betaald voor zon diertje als hoofdgerecht in restaurants, dus wordt heel Afrika leeg geroofd. Omdat ze zacht van aard zijn, zijn ze helaas makkelijk te vangen..

Inkt, Ecoline, Aquarel.


Cicade
Cicade
Bombylius major
Bombylius major

Geborduurde insecten op handgemaakt vilt, met inkt en acryl.

Miniatuur figuurtje, Tjif, voor een bordspel. Ik vond niet dat de beschikbare, in de winkel te kopen figuurtjes voldeden aan het karakter dat ik had bedacht, dus dan maar zelf maken. Iets van tweecomponenten epoxy met ijzerdraad, 2,8 cm hoog. Geschilderd in acryl.

Huesos Quebranta

Lammergier-man! Met een zeis, en zo lang als menig Hollandse man. Lammergieren zijn prachtig, en Huesos heeft een voorkeur voor tuinieren.

Tjif

Uit hout en metaal voort gekomen is hier Tjif, een monster dat het liefst een beetje rond hangt in de bossen. Geslachtloos, maar we noemen het maar even "hij". Hij is tegen milieu vervuiling en schuwt geweld niet wanneer het nodig is. Hij is wellicht een beetje extreem.