Zwart


Infected

Hoe na jaren slecht of niet behandelde psychische problemen je kunnen infecteren, als de wortelstelsels van paddestoelen en zwammen.

Acryl, chinese inkt en aquarel op terracotta papier. 75x50cm.

 De 3 hazen in een drie-luik. Ieder heeft een formaat van 100x70 cm, maakt met gesso, inkt en aquarel op bruin papier.

Gewichtige dood

Hoe je ook kijkt naar het einde van het leven, dat het een zware stempel kan drukken op je leven is bekend. Wanneer je echter niet kan leven omdat de dood overal om je heen hangt, als iets wat je niet kan ontsnappen, wat elke dag beïnvloed en je lam slaat, dan is het een ondraagbaar gewicht geworden waarbij de dood zelf een vriendelijker optie lijkt dan het gewone leven. Zelfmoord om angst voor de dood is de tegenstrijdigheid zelve, maar soms is rust of zekerheid het enige wat dan nog troost kan bieden.

Inkt.

Wie wij zijn.

Onze angst voor het duister en de schaduwen komt enkel voor uit het feit dat we niet weten wat het is. Onze duistere kant beangstigd ons, omdat we niet zeker weten wat het is. Kwaad huist in ons allen, het is de essentie om die schaduw niet de overhand te geven.

Inkt en aquarel.


10% - Never ending story

Een korte animatie over het lijden van ongeveer 10% van de kinderen -in elk geval is het in Nederland zo'n 10%- door kindermishandeling. Mishandeling is heel breed, en niet alleen het slaan valt hieronder, maar ook verwaarlozing, alle seksuele en ongepaste handelingen, en alles wat een kind niet een kind laat zijn.

De animatie is verborgen in boeken, net zoals het lijden van de kinderen vaak verborgen en onopgemerkt in hun huizen blijft, want "dat kan niet waar zijn, die mensen zien er zo vriendelijk uit!" is iets wat je helaas veel te vaak hoort... Vertrouw niet op je ogen, of het uiterlijk van anderen. Sommige monsters dragen een glimlach het mooist.

 

Never seen the Sea.

Tekening van kalligrafie stift gebaseerd op het nummer "Never seen the Sea" van Gavin Clark. Rip.

Tuinman de Dood

Net als in de tuin moet je soms wat weg wieden om de rest te laten groeien. Als het ziek, zwak of misselijk is, dan haal je het weg zodat er weer ruimte is voor de rest. Dat is ergens de essentie van de dood, hoe pijnlijk en beangstigend het ook vaak kan zijn.

Ets van zwart inkt, groot A4 formaat.


Linoleumsnede van een paard.