Corona westerse Sharia?

De grote vraag die al geruime tijd bij mij speelt: is corona een pandemie, of een nieuwe religie?

Wanneer ikzelf verhalen hoor omtrent de Sharia wetgeving, en weet waarom mensen zichzelf bedekken "voor de ander", lijkt het een spiegelbeeld. Angst en sociale druk worden gebruikt om mensen onderdanig te maken, gehoorzaam te laten zijn.

Het bedekken van het gezicht met niet-medische mondkapjes die ook volgens het RIVM zelf niet aantoonbaar werken zijn buiten proportioneel. De lockdown zelf is niet goed te praten, en met alles is het middel beduidend zwaarder dan de kwaal. 

Vandaar dit werk, dat ik eind 2020 al had gemaakt en op Instagram wilde zetten, maar waar ik geblokkeerd was door het systeem omdat ik een tegengeluid liet horen. Wie de censuur ontkent heeft nog nooit aan de kant van het tegengeluid gestaan. Ben je tegen dat wat door de meute wordt opgedrongen? Dan heb je het fout, en verdien je niet langer een stem.

Als dat geen censuur is, dan weet ik het ook niet meer.

Ik had niet verwacht om op deze manier getuigen te zijn van een groeiend tiranniek systeem in deze tijd, in de democratische rechtsstaat. Ondanks dat ik al eerder het 70-jaren verhaal had gehoord: iedere 70 jaar duikt een vorm van fascisme/overheersing de kop op. De laatste generatie die de ene heeft meegemaakt is dan zo goed als wel uitgestorven, en de nieuwkomers kennen een totalitair regime niet. Net als ikzelf denken de meeste waarschijnlijk dat dit ons niet kan overkomen. Helaas. Wie zijn kop niet in het zand steekt ziet hier een opkomst zoals in rond en in de tweede wereldoorlog ook het geval was. En wat toen hoogstwaarschijnlijk ook speelde, was dat niemand het wil zien voor het te laat is.

En de paar die het wel zien worden uitgemaakt voor wantrouwige complotdenkers.. "Doe gewoon wat er van je gevraagd wordt, dan is het zo weer over!" is de geest een deze dag weer. En toch duurt het al bijna een jaar, en zal het hoogstwaarschijnlijk nog een paar jaar duren. Iedere overheersing duurt minstens circa 4 jaar.. Met wat pech een aantal decennia.


Een laatste ironische noot: keer op keer durven ze corona met een oorlog te vergelijken in de vorm van "onze helden aan de frontlinie" dat je keel door wordt gestuwd, maar als je het gedrag van mensen durft te vergelijken met dat van een oorlog zoals WW2, voelen mensen zich zo beledigd dat ze je voor gek uitmaken. Waarin verschilt het "doe gewoon wat er van je gevraagd wordt!" nu van dat in welke andere oorlog? De joden en andere minderheden werden ook op de trein gezet omdat mensen geen zin hadden in gedoe, dus moesten ze maar "doen wat er van ze gevraagd werd"... En als alles langer duurt dan gehoopt hebben ze altijd wel een zondebok om de schuld te geven, net als nu.


Ik zal verzet blijven plegen, op mijn eigen manier. Ook ben ik maar 1 persoon, en kan ik frustrerend genoeg maar zoveel doen. Met zijn allen maken we wel een verschil, en zouden we onze vrijheid terug kunnen krijgen. Wie zich niet laat lamslaan door angst kan zien wat er gebeurd.