Dreigende val van de vrijheid

Herhalen wat momenteel de wereld in zijn greep houdt lijkt me overbodig. Wat het veroorzaakt is echter een heel ander probleem..

 

De huidige crisis is niets meer dan een kapitalistische zwendel waar wij allen of vrijwillig aan mee doen, of verplicht worden aan mee te doen. Niet voor niets stort de economie niet elkaar, en verdienen de grote bedrijven meer en meer terwijl de MKB'ers failliet gaan.

 

Laat ik deze claim verder uitdiepen: wij leven in de westerse wereld met het idee van maakbaarheid. Alles moet kunnen, en door hoe ver wij "ge-evolueerd" zijn denken we overal macht over te hebben. De mensen zijn hun eigen goden. Maar dit heeft zijn keerzijde. We zijn het contact verloren met de nare kanten van het bestaan. Dat niet alles mag of kan, en dat ons grenzen is opgelegd. Dat je het moet doen met je lichaam, en dat de dood altijd en overal aanwezig is. Zo blind zijn we geworden voor onze menselijkheid, dat we voornamelijk de dood en de eindigheid (lees hier "datgene waar we geen macht op uit kunnen oefenen") niet willen zien. Je kreeg niet op het nieuws te zien hoeveel mensen er per dag in onze eigen ziekenhuizen overleden, want het deed er niet toe. Het boeide eigenlijk niemand hoeveel mensen er gemiddeld per dag aan de griep overlijden, want het deed er niet toe als je er zelf niet mee geconfronteerd wordt.

 

Wat deze crisis eigenlijk is, is pure propaganda. Je neemt een virus, vergelijkbaar met de griep (als het niet eigenlijk de influenza is, dat is hier de bijzondere vraag aangezien de influenza is verdwenen dit jaar, hoe miraculeus!), en gaat mensen dag voor dag laten zien hoeveel mensen er aan overlijden.

Al die burgers die de dood zo goed en zo kwaad als het kon op afstand probeerde te houden, kreeg nu dag na dag, of zelfs uur na uur, te horen hoeveel doden er zijn gevallen.

Propaganda is een element uit de werkelijkheid nemen, en deze verbuigen en uit proporties trekken, maar door de reële fundatie is het aannemelijk. Daarnaast is angst een veelgebruikt machtsmiddel om mensen onder de duim te krijgen, en aangezien de meeste mensen geen geloof meer hebben om te misbruiken voor deze doeleinden, moest er iets anders verzonnen worden.

 

2018 ben ikzelf ernstig ziek geweest van een griep. Maanden moest ik herstellen, en tijdens de ernstige dagen besefte ik me opeens dat het niet gek is als iemand hieraan overlijdt. Het zou me niet hebben verbaasd als ik was overleden. Toch versla je gelukkig de meeste ziektes in je leven, mits ze niet te zwaar zijn. Hoe dan ook, dat jaar heb ik door mijn eigen ervaring de sterftecijfers bekeken bij het RIVM, en wat mij verbaasde was hoeveel mensen er waren overleden.

De ondergrens, dus de normale ingecalculeerde sterftecijfers van de griep zijn 2000. 2028 overleden er 9000 meer, dus 11.000. Dat zijn grofweg 20 mensen per dag, dus 140 per week. Als iemand dat jaar kwaad had gewild, had het nieuws de doodsangstige mensen ook vrijwillig hun vrijheden op laten geven om te ontsnappen aan dat "dodelijke virus"!

Begrijp me niet verkeerd, ik heb de verhalen echt gehoord over dat covid-19 op je longen kan slaan en daardoor riskanter is dan "gewone" griep. Heb ik voorzichtig gedaan en doe ik dat nog steeds? Zekers, ik maak geen onnodige reisbewegingen door het land. Draag ik een mondkapje? Nee, tenzij ik echt weet dat de ander dat prettig vind, zoals bij de dierenarts of huisarts. Want, zoals het RIVM zelf aangeeft: mondkapjes werken niet. Dit is te lezen op deze site van de overheid zelf.

Van velen die zelf medisch onderlegd zijn hoor je dat het niet werkt, althans niet de niet-medische. Voor ieder die wel eens op de verpakking heeft gekeken van de gezichtsbedekking die ze dragen is het duidelijk dat het niet bedoeld is tegen virussen.

 

Lang verhaal kort: Er is een virus, en ik wil zelfs wel geloven dat het zwaarder is dan de griep in 2018. Echter, het verschil tussen complete desinteresse en apathie rondom het ene virus en 0 maatregelen tegenover deze sancties en disproportionele maatregelen is niet goed te praten. En de regels worden nog steeds strenger, en we verliezen steeds meer vrijheden, en mensen vinden alles best omdat ze o zo graag beschermd willen worden tegen datgene waar ze geen grip op hebben.

 

De enige 2 zekerheden die we hebben zijn dat we geboren worden, en zullen sterven. Durf in die tussentijd te leven.

 

x

Maxime